JOHN KANDELL på VIDA

Område: Mellersta Öland
Arena/Plats: VIDA museum konsthall
Kategori: Evenemang, Utställning & Konstrunda
Datum: Lördag 7 jul 2018

Varmt välkomna att kliva in i John Kandells designvärld. Vernissage 7/7 kl.13.00

John Kandell (7 juli – året ut)

Konstnären och formgivaren John Kandell började sin bana på arkitektkontor. Han studerade på Konstfack och gick vidare på avdelningen för skulptur, undervisade och anlitades för en mängd större inredningsarbeten.

På 1980-talet fick han kontakt med möbelföretaget Källemo i Värnamo och resultatet blev svensk designhistoria. Samarbetet ledde till många klassiker, till exempel hyllan Pilaster, som inspirerats av Picasso, och en mängd olika stolar. Den trebenta Camilla, som hade en mjölkpall som förebild, är bara en av många välkända stolar han ligger bakom.

På VIDA kommer man kunna se både ritningar och färdiga möbler och en mängd exempel på Kandells nyskapande stil som med grund i den svenska allmogetraditionen blivit synonym med svensk post-modernism.

Samtidigt med John Kandells Designklassiker i Norra Hallen kommer VIDA att visa utställningen Varsågod och sitt i Nedre Hallen – en utställning med fokus på stolar som på olika sätt kan klassas som designklassiker. I shoppen kommer föremål finnas som är producerade specifikt för utställningen på VIDA.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Jul
Lördag 7 jul 2018 13:00 - 15:00 VIDA museum konsthall

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0485-77440
Arrangör e-post
info@vidamuseum.com
Webbsida
http://vidamuseum.com

Bra att veta

Prisinformation
Entré 80:- 15år
Bed & Breakfast

Edith & Julias Bed & Breakfast

Avstånd: 1,8 km
Edith & Julias Bed and Breakfast ligger centralt beläget mitt på Öland, 12 kilometer söder om Borgholm, i byn Rälla. Edith & Julias Bed and Breakfast erbjuder fräscha rum. I huvudbyggnaden finns 5 rum. På gården finns en länga med 3 rum samt en friggebod. Frukost, linne och städning ingår. Husdjurstillåtet i alla rum. Till anläggningen hör en stor gratisparkering. Gratis WiFi.
Bed & Breakfast

Mellangården i Äpplerum

Avstånd: 7,3 km
Bed & Breakfast | "Rejäl bonnfrukost” med fokus på kvalité och med öländska inslag. Det finns 4 dubbelrum med egen wc/dusch i detta 1930-tals hus som varsamt renoverats och öppnade som B&B 2007. Tillgång till b.la fullt utrustat kök, trädgård med grill, sällskapsrum.
Hotell

Ekerum Resort Öland

Avstånd: 587 meter
Ekerum Resort Öland är den perfekta utgångspunkten för din vistelse på Öland. Ekerum ligger nära både sol, bad och lugnet på Alvaret. Här njuter du av fantastisk golf, god mat, shopping och spabehandlingar i vårt SPA.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 7 jul 2018 13:00 - 15:00 @ VIDA museum konsthall
OK

Karta


Kundservice

Ölands Turistbyrå För bokning och personlig service, kontakta oss. +46(0)485- 888 00 info@oland.se

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Ölands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan. Läs mer på Telefon: +46 (0)8 – 409 06 408
bokning@nordictravel.se
Bokningsvillkor