Håks Gård - Vingård

Område: Södra Öland
Beteby 111, 386 61 Mörbylånga (visa karta)

Öland - Detta nordens Provence med sin kalkstensgrund, sina många soltimmar och friska vindar. Detta underbara landskap som sedan 2000 är världsarv tack vare sitt unika odlingslandskap.

Mörbylångadalens bördiga sluttning ner mot Kalmarsund övergår så småningom till en mager och stenrik mark, en för många år sedan upptorkad havsbotten. Där ligger Håks Vingård sedan 2001, då de första rankora planterades. Det var alltså milleniumskiftet som gjorde att det blev en vingård just här och nu.

Familjen Gustafsson berättar:
Det var ett unikt tillfälle att satsa på något nytt. Tanken att våga satsa på detta var verkligen en utmaning, men platsen vi bor på med alla soltimmar, klimatet, jorden och närheten till kusten gjorde att det kändes rätt. Vinets värld är fascinerande, inte bara i upplevelsen med smak och doft utan även att skaffa sig kunskap om de olika druvsorternas egenskaper och om odling, skörd, framställning och lagring.

Guidning
Vi möter upp vid vingården som ligger i Beteby, 2 km söder om Mörbylånga kyrka. Bokning sker efter överenskommelse.
Vi berättar om idén, odlingen och framställningen.
Guidningen sker på svenska om inget annat efterfrågats och överenskommits. Väl tilltagen parkering finns intill vingården.

Välkomna!

Läs mer om Håks Gårds vinodling på deras hemsida.

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 073 - 366 27 74
Gatuadress 1
Beteby 111
Postadress
386 61 Mörbylånga
E-post
haksgard@oland.in
Webbsida
http://www.haksgard.se/

Bra att veta

Öppettider
Se Håks Gårds hemsida för öppettider.

I närheten av


Kundservice

Ölands Turistbyrå För bokning och personlig service, kontakta oss. +46(0)485- 888 00 info@oland.se

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Ölands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan. Läs mer på Telefon: +46 (0)411 23 66 02 br /> bokning@nordictravel.se
Bokningsvillkor