Beijershamn - Haga Park

Adress: Stora Frö Visa karta

Adress: Stora Frö

Beijershamn är ett förfallet hamnbygge projekt som blivit ett fågelparadis. Totalt har 250 fågelarter observerats här. Främst är området en viktig rast- och häckningslokal för vadare men här häckar också änder, tärnor och måsfåglar. För att hitta fram till Beijershamn krävs först en avstickare mot Haga Park. Vid korsningen mellan Hagaparksvägen och Beijershamnvägen är det skyltat mot Beijershamn till höger. I fågellokalen finns det två fågeltorn, norra och södra. Det södra fågeltornet är väl synligt från vägen. Från parkeringen fram till det södra tornet är det en gång på träspång. Vid tornet finns fikabord.

I fågellokalen finns det även vandringsleder och en uppskattad led för funktionshindrade samt gömslen. Vid parkeringen finns det också en informationstavla. I området går även betesdjur.

 

Beijershamn är även en av Ölands finaste fjärilslokaler. På en smal remsa med torra och öppna gräsmarker mellan strandängarna och skogen har lavdagsvärmaren sin enda förekomst i Norden. Totalt har mer än 650 av Sveriges 950 fjärilsarter återfunnits här. Tack vare den goda insektstillgången är Beijershamn också ett fladdermösseldorado. Tolv av Sveriges arton arter har påträffats i området. Av sällsynta fladdermöss förekommer bl.a. mustaschfladdermus och trollfladdermus.

Visa mer

Om denna aktivitet

Gatuadress 1
Stora Frö
Vandrarhem & Rum

Stora Frögården, STF Vandrarhem

Avstånd: 3,1 km
Vad vackert det ligger! säger nästan alla som kommer hit för första gången. Hos oss bor du med egen badstrand mitt i ett av UNESCOs världsarv: Södra Ölands odlingslandskap och nära Stora Alvarets speciella flora och fauna.
Bed & Breakfast

Strandnära Eco B&B

Avstånd: 3,2 km
Vi erbjuder ett lugnt & charmigt boende i ljusa härliga och nyrenoverade rum. Med ett grönskande lugnt & naturskönt läge i utkanten av den idylliska ölandsbyn Stora Frö, bara en mil från bron och Ölands Djur- och Nöjespark har vi den perfekta utgångspunkten för din vistelse på Öland.
Vandrarhem & Rum

STF Station Linné

Avstånd: 6,3 km
Nybyggda rum med dusch och toalett och nytt stort gästkök. 
I mer än 50 år har världsledande forskning om blommor, insekter och Alvarets natur bedrivits på Station Linné. Bo bland forskare och studenter från hela världen. Husdjur är alltid välkomna.
Build: 2021-03-31 12:23:34, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5220.cbischannel-231.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails