Byxelkroks Krukmakeri

Adress: Sjöstorp, 380 75 Byxelkrok Visa karta

Adress: Sjöstorp, 380 75 Byxelkrok

Byxelkroks Krukmakeri på Norra Öland

Jag heter Magnus Heglund och har varit krukmakare sedan 1960-talet. Då var jag verksam på Gotland. 1972 flyttade jag till Byxelkrok där jag startade mitt eget krukmakeri.
Krukmakeriet ligger nu i Sjöstrop på Norra Öland.
Jag arbetar med stengods och tillverkar främst bruksföremål. som tex ljuslyktor och ljusstakar, vaser och skålar. Muggar och kannor, glasyrer blandar jag själv.

Ring för öppettider och besök

Show more

Om denna aktivitet

Bed & Breakfast

Pensionat Haga

Avstånd: 27,3 km
Genuina och charmiga Pensionat Haga öppnar återigen sina dörrar för gäster! Pensionatet, byggt 1924, har varsamt renoverats till en oas för vilsamt boende. Något av våra tio rum är den perfekta platsen att njuta av lugnet och den säreget vackra naturen på Öland. Ligger i Stenninge ca 30 km norr om Borgholm
Bed & Breakfast

Annas Ställe (R)

Avstånd: 2,3 km
Annas Ställe med personligt inredda rum i lugn och avstressad miljö och utsikt över Kalmar sund. Promenadavstånd till affär, post, kiosk, bad och restauranger. Husdjur får ej medföras.
Bed & Breakfast

Marsjö Gård Bed & Breakfast (R)

Avstånd: 31,2 km
Lantliv med afrikansk struts! Marsjö gård är Ölands enda strutsgård där strutsens fina kvalitetskött lagas och serveras på en familjeägd profilrestaurang med fullständiga rättigheter. Hos oss kan besökaren uppleva lantliv med afrikansk struts, prova ostkaka på strutsägg och testa att hålla i strutsägg!