Byxelkroks Krukmakeri

Adress: Sjöstorp, 380 75 Byxelkrok Visa karta

Adress: Sjöstorp, 380 75 Byxelkrok

Byxelkroks Krukmakeri på Norra Öland

Jag heter Magnus Heglund och har varit krukmakare sedan 1960-talet. Då var jag verksam på Gotland. 1972 flyttade jag till Byxelkrok där jag startade mitt eget krukmakeri.
Krukmakeriet ligger nu i Sjöstrop på Norra Öland.
Jag arbetar med stengods och tillverkar främst bruksföremål. som tex ljuslyktor och ljusstakar, vaser och skålar. Muggar och kannor, glasyrer blandar jag själv.

Ring för öppettider och besök

Show more

Om denna aktivitet

Vandrarhem / Rum

Hagaby/Lantgården, STF Vandrarhem

Avstånd: 17,9 km
Vandrarhemmet ligger i Hagaby strax söder om Löttorp på norra Öland. Här bor du lantligt och granne med ett par bondgårdar som har får, kor och hästar. Byggnaden är ursprungligen en artonhundratalsgårds mangårdsbyggnad. Här kan du även bo i hängmattor. Från vandrarhemmet är det nära till traktens fina, barnvänliga sandstränder. En liten stig går över strandängarna till havet på östra sidan. Är du golfintresserad ligger Ölands golfbana endast ett par kilometer bort. Omgivningarna är också perfekta för cykelutflykter i det speciella öländska landskapet med Sverigeleden och Ölandsleden strax intill vandrarhemmet.
Camping

KronoCamping Böda Sand

Avstånd: 4,2 km
Böda Sand erbjuder en komplett campingby som sjuder av aktivitet. Bo längs en 20 km lång vit sandstrand med långgrunt vatten. Ett paradis för barnfamiljer. Tomterna mäter 100-150 kvm.
Bed & Breakfast

Annas Ställe (R)

Avstånd: 2,3 km
Annas Ställe med personligt inredda rum i lugn och avstressad miljö och utsikt över Kalmar sund. Promenadavstånd till affär, post, kiosk, bad och restauranger. Husdjur får ej medföras.