Glömminge kyrka

Adress: Röhällavägen, 386 95 FÄRJESTADEN Visa karta

Adress: Röhällavägen, 386 95 FÄRJESTADEN

Kyrkan uppfördes i slutet av 1100-talet som en öländsk absidkyrka med korportal och torn i väster.

Under högmedeltid tillkom en korsarm i söder och ett utökat kor med rak avslutning. Korsarmen försågs med tidstypisk elegant portal. Rester av medeltida muralmålningar är be-varade på nordmuren. Västtornet har flera valvslagna våningar och har en tvärställd grundplan. En högt placerad portöppning vittnar om dess profana funktion som varumagasin. Även korportalen visar på handelsmän och gillen. Kyrkan brandskadades svårt under kriget 1677 och ett förstärkningsarbete utfördes för att inte tornet skulle rasa. En kraftig murklack i norr under läktaren är spår av detta. Vid murningsarbetet användes trasigt taktegel som fyllnadsmaterial. Teglet var tillverkat vid Petri tegelbruk utanför Lübeck.

Show more

Om denna aktivitet

Bed & Breakfast

Rosenborgs Friluftspensionat

Avstånd: 4,2 km
Välkommen till den naturnära idyllen Rosenborgs Friluftspensionat endast 11 km eller 12 minuter i bil från brofästet. Gården med anor från år 1758 har sedan 2007 drivits som Restaurang och B & B med plats för 38 gäster. Restaurang och café både inne och ute den rymliga trädgården.
Bed & Breakfast

Edith & Julias Bed & Breakfast

Avstånd: 6,9 km
Edith & Julias Bed and Breakfast ligger centralt beläget mitt på Öland, 12 kilometer söder om Borgholm, i byn Rälla. Edith & Julias Bed and Breakfast erbjuder fräscha rum. I huvudbyggnaden finns 5 rum. På gården finns en länga med 3 rum samt en friggebod. Frukost, linne och städning ingår. Husdjurstillåtet i alla rum. Till anläggningen hör en stor gratisparkering. Gratis WiFi.
Hotell

Ekerum Resort Öland

Avstånd: 8,1 km
Ekerum Resort Öland är den perfekta utgångspunkten för din vistelse på Öland. Ekerum ligger nära både sol, bad och lugnet på Alvaret. Här njuter du av fantastisk golf, god mat, shopping och spabehandlingar i vårt SPA.