Ullcentrum - Löttorp

Adress: Byrumvägen 59, 380 74 Löttorp Visa karta

Adress: Byrumvägen 59, 380 74 Löttorp

Ullcentrum i Löttorp på norra Öland . Här hittar du både ull, linne och tovade produkter. Ullcentrums största produktion är grytunderlägg, sulor och tofflor i olika härliga färger. Hela produktionsprocessen genomsyras av ekologiskt tänkande.

Alla produkter, från tovade grytunderlägg till stickade tröjor, som Ölandskoftan, designas på företaget. Såväl modeller som mönster.
Baskollektionen utvecklas hela tiden med nya modeller, nya färger och nya mönster.

Genom att intervjua äldre öländska kvinnor och studera gamla dokumenterade mönster från Öland lever dessa vidare i Ullcentrums stickade plagg, bland annat Ölandströjan.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0485-290 10
 • Gatuadress 1
  Byrumvägen 59
 • Postadress
  380 74 Löttorp
 • Webbsida
 • Öppettider
  Helårsöppet
Vandrarhem & Rum

Hagaby/Lantgården, STF Vandrarhem

Avstånd: 3,8 km
Vandrarhemmet ligger i Hagaby strax söder om Löttorp på norra Öland. Här bor du lantligt och granne med ett par bondgårdar som har får, kor och hästar. Byggnaden är ursprungligen en artonhundratalsgårds mangårdsbyggnad. Här kan du även bo i hängmattor. Från vandrarhemmet är det nära till traktens fina, barnvänliga sandstränder. En liten stig går över strandängarna till havet på östra sidan. Är du golfintresserad ligger Ölands golfbana endast ett par kilometer bort. Omgivningarna är också perfekta för cykelutflykter i det speciella öländska landskapet med Sverigeleden och Ölandsleden strax intill vandrarhemmet.
Bed & Breakfast

Pensionat Haga

Avstånd: 13,4 km
Genuina och charmiga Pensionat Haga öppnar återigen sina dörrar för gäster! Pensionatet, byggt 1924, har varsamt renoverats till en oas för vilsamt boende. Något av våra tio rum är den perfekta platsen att njuta av lugnet och den säreget vackra naturen på Öland. Ligger i Stenninge ca 30 km norr om Borgholm
Camping

Böda Sand Beach Resort/Camping

Avstånd: 10,9 km
Böda Sand erbjuder en komplett campingby som sjuder av aktivitet. Bo längs en 20 km lång vit sandstrand med långgrunt vatten. Ett paradis för barnfamiljer. Tomterna mäter 100-150 kvm.