S:t Elavi kapell

Visa karta

1969 fattade kyrkofullmäktige beslut att uppföra ett begravningskapell i anslutning till begravningsplatsen nordväst om staden.

Arkitekt Sven Boysen i Kalmar gjorde upp ritningarna. Byggnadsfirma Claesson och Anderzen i Kalmar svarade för byggnadsarbetet. Kapellet uppfördes i modernistisk stil och fick namnet Sankt Elavi kapell efter ett medeltida kapell en gång beläget på Kapelludden. Kapellet invigdes den 7 maj 1971 av biskop Olof Sundby. Vid kapellets sydöstra sida ligger klockstapeln. Kyrkklockan är tillverkad av Bergholtz Klockgjuteri, Sigtuna.
Numera används kapellet inte enbart för begravningsgudstjänster utan även för andra former av gudstjänster.

Interiören

Interiören präglas av det stora korfönstret som vetter ut mot havet. Altaret och korset är förfärdigade av Verda träindustri. Dopfunten har ritats av arkitekt Leonad Eriksson i Borgholm. Bänkinredningen är tillverkad hos Bröderna Färnkvist i Sala.

Visa mer
Bed & Breakfast

Gamla Televerket B&B

Avstånd: 566 meter
Gamla Televerket ligger vid Borgholms Torg. Fräscha rum centralt i Borgholm som har öppet året runt. Personligt inredda dubbelrum med gemensamt kök, duschar och toaletter i korridoren. Frukost, linne och städning ingår i priset.
Camping

Kapelludden Camping & Stugor/Camping

Avstånd: 387 meter
Kapelluddens Camping är en fyrstjärnig campingplats direkt vid strandkanten och granne med Borgholms Badhus. Här finns tomter för husvagnar, husbilar och tält. De flesta platserna har uttag för el och många har dessutom vatten och avlopp.
Vandrarhem & Rum

Villa Lavendel Rum, Café & Restaurang

Avstånd: 637 meter
Välkommen till Villa Lavendel! Charmigt Café & Restaurang och boende med sjöutsikt i Borgholms hamn. Sitt gärna och koppla av i vår underbara äppelträdgård. Gångavstånd till bad, affärer och slottsruinen. Behöver du hjälp med en liten fest eller catering så ordnar vi självklart detta. Husdjur tillåtet i 1 rum. Linne och frukostbuffé kan beställas på plats.