Utställning Loranga Loranga - Barbro Lindgren

Adress: Ekerum resort, 387 92 Borgholm Visa karta

Adress: Ekerum resort, 387 92 Borgholm

Författaren Barbro LIndgren och Ekerum hälsar välkommen till den permanenta Lorangautställningen på Ekerum Resort Öland.

Lorangautställningen har förvandlat den gamla röda ladan ut mot väg 136 mellan brofästet och Borgholm tlll en lekfull Barbro Lindgrensk värld där miljörerna från böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang byggts upp komplett med korvkiosk, giraff, fängelse, tigrar och naturligtvis Lorangas tehuva.
Scenograf för utställningen är Tor Svae, som också står bakom bl a Spökhuset på Gröna Lund och många av miljöerna på Junibacken i Stockholm. Utställningen bjuder på ett sinnligt utforskande av en värld som barn över stora delar av världen lärt känna genom Barbro LIndgrens älskade böcker.
- Här ska vara roligt för hela familjen men i första hand för barnen, säger Tor svae.
Barnen kan bl a åka rutschkana rakt ner i den stora bebissängen, klappa tygtigrarna och klättra och klänga på allt i Barbros spännande sagovärd.
Ta gärna med barn och barnbarn till en lekfull och glad inledning på Öland påskhelgen 2017!

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0485 – 80 000
 • Gatuadress 1
  Ekerum resort
 • Postadress
  387 92 Borgholm
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Öppet from 22/4 t.o.m 16/12 lördag och söndag kl. 11,00 - 14,00
 • Prisinformation
  0-2 år gratis, 2-12 år 50 sek
Bed & Breakfast

Mellangården i Äpplerum

Avstånd: 7,7 km
Bed & Breakfast | "Rejäl bonnfrukost” med fokus på kvalité och med öländska inslag. Det finns 4 dubbelrum med egen wc/dusch i detta 1930-tals hus som varsamt renoverats och öppnade som B&B 2007. Tillgång till b.la fullt utrustat kök, trädgård med grill, sällskapsrum.
Hotell

Ekerum Resort Öland

Avstånd: 0 meter
Ekerum Resort Öland är den perfekta utgångspunkten för din vistelse på Öland. Ekerum ligger nära både sol, bad och lugnet på Alvaret. Här njuter du av fantastisk golf, god mat, shopping och spabehandlingar i vårt SPA.
Bed & Breakfast

Edith & Julias Bed & Breakfast

Avstånd: 1,2 km
Edith & Julias Bed and Breakfast ligger centralt beläget mitt på Öland, 12 kilometer söder om Borgholm, i byn Rälla. Edith & Julias Bed and Breakfast erbjuder fräscha rum. I huvudbyggnaden finns 5 rum. På gården finns en länga med 3 rum samt en friggebod. Frukost, linne och städning ingår. Husdjurstillåtet i alla rum. Till anläggningen hör en stor gratisparkering. Gratis WiFi.