Ormöga Kamelranch och Ölandsoasen

Adress: ormöga Visa karta

Adress: ormöga

Under sommaren är djurpark öppen för stora som små. Fika en stund, kela med djuren och rid en sväng på kamelerna!

Ormöga Kamelranch är Nordens största gård med tvåpuckliga kameler. Deras specialitet är avel av kameler och lamor men Ormöga är även ett konventionellt lantbruk med växtodling, naturvård och produktion av nötkött.

De erbjuder skräddarsydda upplevelser med kameltema. Till dem kan man komma för kick off-träffar, födelsedagsfirande eller dylikt. Ormöga Kamelranch hyr även ut och säljer kameler och lamor.

Säsongen för kamelaktiviteter sträcker sig mellan maj till oktober (väderberoende) medan djurparken är öppen från midsommar till slutet av augusti.

Ormöga Kamelranch grundades år 1991 av Bengt Erlingsson och år 2010 startade dottern Signe en minidjurpark på gården. Från 2015 är det Bengts sambo Katarina Mariadotter som driver parken medan Bengt själv sköter kamelridning.

Visa mer

Om denna aktivitet

Bed & Breakfast

Highway 136 - Bo på hästgård

Avstånd: 310 meter
Highway 136 är ett Bed & Breakfast på mellersta Öland i Alböke. 1,5 mil norr om Borgholm. I närhet finns; Ölands fiskeguide, Minizoo, Kamelranch, vandringsleder, cykelleden, Alvarmark, underbar natur och vacker badplats. Husdjurstillåtet.
Vandrarhem & Rum

Klintagården Vandrarhem

Avstånd: 8,8 km
Klintagården är en familjecamping och lägergård med charmiga campingtomter, små och stora stugor, olika vandrarhem och pensionat/hotellrum. Kök för självhushåll och sällskapsrum med TV finns på gården. Husdjur är välkomna i stugorna. Frukost, sänglinne och avresestädning kan bokas mot tillägg.
Camping

Lundegårds Camping & Stugby

Avstånd: 6,6 km
På Lundegårds Camping finns det gott om campingtomter, vissa med el andra utan. Campingområdet är uppdelat i områden. Ett nära havet, ett annat nära servicehus. I servicehusen behövs inga mynt eller poletter. Allt ingår – även varmvatten och tvätt.