Eketorps Borg

Adress: Eketorp, 38664 DEGERHAMN Visa karta

Adress: Eketorp, 38664 DEGERHAMN

Välkommen till Eketorps borg! Eketorps borg är en helt utgrävd fornborg där muren och husen har återskapats direkt på fornlämningen. Om du är natur- och kulturintresserad får du ditt lystmäte i borgens intressanta historia, arkeologi och faunan på Alvaret.
Fasta guidningar, ingår i entrépriset. Kl. 11:15, 13:15, 14:15(engelska). 15:15

Eketorps borg är en helt utgrävd och rekonstruerad (återuppbyggd) fornborg där rekonstruktionerna har gjorts direkt på själva fornlämningen.

Ringmuren är fem meter hög och sex meter bred och innanför den ligger järnåldershus i sten och medeltida skiftesverkshus i trä som har byggts upp med gamla hantverksmetoder och material.

Som besökare får du uppleva hur en forntidsborg av den här storleken fungerade. Upplev levande järnålder och medeltid, delta i olika sysslor och hantverk som pågår varje dag. Till exempel kan ni prova på brödbak, bågskytte, kungsridning, textilarbete, spel och lek och mycket mer. Eller varför inte gå med i en av våra guidade turer runt borgen som äger rum flera gånger dagligen.
Vid gruppbokning: Ring 0485-88 800, info@oland.se, info@eketorp.se eller 0485-662000.
Busschaufför och reseledare/ledare går in gratis.
Om gruppen är större än 50 personer (en full buss) så krävs två guider, dvs gruppen delas.
Minst 20 personer. Om gruppen är färre går det ändå bra att boka in en guidad tur, men då till minimikostnaden för 20 personer.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 485662000
 • Gatuadress 1
  Eketorp
 • Postadress
  38664 DEGERHAMN
 • Webbsida
 • Öppettider
  För öppettider se www.eketorp.se
 • Prisinformation
  Entré 19 juni – 13 augusti: Vuxna: 120 kronor Barn (6-18 år): 90 kronor Barn under 6 år: Gratis Entré 16 augusti – 3 september: Vuxna: 80 kr Barn (6-18 år): 50 kr Barn under 6 år: Gratis OBS! I samband med vissa evenemang kan förhöjd entré förekomma (se evenemangskalender)
Hotell

Gammalsbygårdens Gästgiveri

Avstånd: 3,6 km
Gästgiveri i äldre öländsk stil med hemlagad mat och fullständiga rättigheter. På sydöstra Öland, 4 km från Eketorps borg och 17 km från Ottenby Fågelstation, gångavstånd till Gräsgårds fiskehamn.
Vandrarhem / Rum

Segerstads Fyr

Avstånd: 9,8 km
Fyrmästarbostaden vid Segerstads fyr är delad på mitten i två lägenheter om vardera 110 kvadratmeter. Här bodde mellan åren 1883 och 1967 fyrvaktare respektive fyrmästare med sina familjer. Husdjur är ej tillåtet.
Vandrarhem / Rum

Svalgården

Avstånd: 2,6 km
Välkommen till byn Kvinsgröta på sydöstra Öland. Vi erbjuder eget boende i vårt nyligen ombyggda gamla spannmålsmagasin där det finns två separata lägenheter (den västra och den östra). I varje lägenhet finns två dubbelrum med gemensamt kök, vardagsrum, dusch och toalett. Kök och vardagsrum ligger på övervåningen med utsikt över antingen alvaret eller det öländska odlingslandskapet. Husdjur får ej medföras.