Störlinge Lantbruks & Motormuseum

Adress: Störlinge 32 , 387 93 Borgholm Visa karta

Adress: Störlinge 32 , 387 93 Borgholm

En upplevelse för hela familjen.
Museet ligger i Störlinge på östra Öland, mitt emellan Störlinge kvarnar och Gärdslösa kyrka. Med sin breda och unika samling av vardagliga bruksföremål har museet blivit ett populärt besöksmål inte bara för genuint motorintresserade utan också för övriga familjemedlemmar både barn och vuxna. Här finns också kafé och souvenirbutik. Museet och kaféet är handikappvänligt.

Museet uppfördes 2008, är privatägt och har blivit ett populärt besöksmål för föreningar, motorklubbar semestrande familjer, äldreboende m.fl. Den varierande samlingen består av ca: 2000 föremål b.la. traktorer, jordbruksredskap, mopeder, motorcyklar, motorer, radio och tv-apparater, kameror porslinssamling, modelljärnväg, leksaker och en mängd andra vardagliga bruksföremål som användes i hemmen i gången tid. Här får besökarna också se en film och en fotoutställning som visar livet på landet under 40 och 50-talet.
Flertalet av föremålen har en lokal anknytning till Öland och berättar en historia som ger besökarna en nostalgisk resa tillbaka i tiden.
På övervåningen finns en lokal som inte är handikappanpassad. Lokalen är godkänd för upp till 50 personer och kan hyras ut till olika sammankomster. Det går också att utanför ordinarie öppettider hyra kafélokalen, har 28 platser.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0485 56 41 68
 • Mobilnummer
  +46 070-586 72 04, 070-759 21 95.
 • Gatuadress 1
  Störlinge 32
 • Postadress
  387 93 Borgholm
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Säsongsöppet, läs om våra öppettider på vår hemsida Bussgrupper, föreningar, motorklubbar m fl är välkomna att boka utanför ordinarie öppettider.
 • Prisinformation
  Vuxna 70 kr person, 7 – 15 år 20 kr person i målsmans sällskap. 0 – 7 år fri entré i målsmans sällskap.. Grupp 15 personer och fler 50 kr person.
Hotell

Hotell Drei Jahreszeiten

Avstånd: 5,5 km
Drei Jahreszeiten finner Ni i Bredsättra/Gåtebo, 8 km öster om Borgholm. 13 minisviter och dubbelrum. Alla rum har WC+dusch, TV, radio och egna terrasser. Fri WiFi på hela anläggningen. Det finns utomhuspool och vedeldad bastu. Barn över 6 år är välkomna. Cyklar finns för våra gäster. Boulebana i anslutning till restaurangen.
Bed & Breakfast

Mellangården i Äpplerum

Avstånd: 4,9 km
Bed & Breakfast | "Rejäl bonnfrukost” med fokus på kvalité och med öländska inslag. Det finns 4 dubbelrum med egen wc/dusch i detta 1930-tals hus som varsamt renoverats och öppnade som B&B 2007. Tillgång till b.la fullt utrustat kök, trädgård med grill, sällskapsrum.
Bed & Breakfast

Melösa rum o frukost

Avstånd: 7 km
Välkomna till Melösa rum o frukost på norra Öland. Gården ligger vackert belägen i Mellösa by öster om Köpingsvik. Du bor i en gård med egen trädgård. Vi har ett rikt fågel- och blomliv. Här finns bland annat Kapelludden med en intressant historisk bakgrund, levande lantbruk med kor och köttdjur. Det är 2 km till badstrand och Borgholm ligger inom 14 km. Husdjur får ej medföras.