Ölands södra slinga

Visa karta

Här kan du hitta information för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök på Södra Öland.

 

Slingan omfattar 40 km och startar i Södra Möckleby/Degerhamn, 4 mil söder om Ölandsbron, följer kusten söderut ner till Södra Ölands sydspets med Långe Jan och Ottenby. Den fortsätter sedan norrut utmed östra kusten upp till Torngård. På den vägen kan du till exempel göra en avstickare till Eketorps borg mitt på Alvaret. När du från Torngård sedan svänger västerut igen åker du 7 kilometer tvärs över Alvaret och då är du mitt i Världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap, innan du binder ihop slingan och kommer tillbaka till Södra Möckleby/Degerhamn. Vi har samlat information här, allt från aktiviteter, konst- och hantverk och butiker, till natur- och kulturupplevelser och rekreation, dessutom var du kan stanna och äta och bo för att du ska ha möjlighet att uppleva allt från de stora vidderna till de små smultronställena som finns här! Vi som bor och verkar här önskar att du ska upptäcka att det finns mycket att se och att säsongen är lång här på Öland. Från tidigt på våren när flyttfåglarna återvänder och orkidéerna blommar till höstens skördefest. Men en vinterdag när den bleka solen skiner över alvarets mycket speciella landskap eller snön yr, det vi kallar för "fåk", har också sin speciella charm.

Visa mer

Om denna aktivitet

Vandrarhem & Rum

Svalgården

Avstånd: 6 km
Välkommen till byn Kvinsgröta på sydöstra Öland. Vi erbjuder eget boende i vårt nyligen ombyggda gamla spannmålsmagasin där det finns två separata lägenheter (den västra och den östra). Husdjur får ej medföras.
Vandrarhem & Rum

Segerstads Fyr

Avstånd: 9,6 km
Fyrmästarbostaden vid Segerstads fyr är delad på mitten i två lägenheter om vardera 110 kvadratmeter. Här bodde mellan åren 1883 och 1967 fyrvaktare respektive fyrmästare med sina familjer. Husdjur är ej tillåtet.
Bed & Breakfast

Alvargården

Avstånd: 11,9 km
Alvargården Film & Kulturcenter ligger i byn Kastlösa vid det Stora Alvaret på södra Öland, mitt i världsarvet.
Build: 2020-10-23 15:51:24, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5220.cbischannel-231.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails