Cykelled - Ekopark

Visa karta

Ekoparksleden är en ca 4 mil lång skyltad cykelled i Bödaskogen på norra Öland som ingår i Sveaskogs Ekopark.

När du kommer söderifrån så är den naturliga startpunkten Skäftekärr där det ursprungligen legat en järnåldersby, här finns gravfält, 22 husgrunder samt ett rekonstruerat hus från tiden. En vacker park omger den stora huvudbyggnaden från 1800-talet.

https://www.cyklapaoland.se

Show more
Vandrarhem / Rum

Hagaby/Lantgården, STF Vandrarhem

Avstånd: 12,1 km
Vandrarhemmet ligger i Hagaby strax söder om Löttorp på norra Öland. Här bor du lantligt och granne med ett par bondgårdar som har får, kor och hästar. Byggnaden är ursprungligen en artonhundratalsgårds mangårdsbyggnad. Här kan du även bo i hängmattor. Från vandrarhemmet är det nära till traktens fina, barnvänliga sandstränder. En liten stig går över strandängarna till havet på östra sidan. Är du golfintresserad ligger Ölands golfbana endast ett par kilometer bort. Omgivningarna är också perfekta för cykelutflykter i det speciella öländska landskapet med Sverigeleden och Ölandsleden strax intill vandrarhemmet.
Camping

KronoCamping Böda Sand

Avstånd: 2,6 km
Böda Sand erbjuder en komplett campingby som sjuder av aktivitet. Bo längs en 20 km lång vit sandstrand med långgrunt vatten. Ett paradis för barnfamiljer. Tomterna mäter 100-150 kvm.
Bed & Breakfast

Annas Ställe (R)

Avstånd: 8,1 km
Annas Ställe med personligt inredda rum i lugn och avstressad miljö och utsikt över Kalmar sund. Promenadavstånd till affär, post, kiosk, bad och restauranger. Husdjur får ej medföras.