Ölandsleden - cykel

Visa karta

Ölandsleden är en ca 40 mil lång skyltad cykelled som finns över hela Öland. Leden går inte endast i nord-sydlig riktning utan också tvärs över ön, vilket gör det lätt att även välja kortare turer.

På mellersta och norra delen av ön, är vägnätet stort och leden har därför ofta kunnat förläggas till små vägar med låg trafikintensitet medan det på den södra delen av ön är en mera begränsad tillgång, vilket gör att leden här måste följa de stora vägarna lite oftare.

Utbudet av vacker och säregen natur samt sevärdheter och aktiviteter av olika slag är stort över hela ön och det är därför omöjligt att endast en led skall kunna passera förbi allt detta. För att komma till intressanta platser och "smultronställen", som inte ligger utmed Ölandsleden, finns därför "upptäckarvägar".

På vissa sträckor kan det finnas betesdjur, dessa håller sig oftast på avstånd men kan ibland vara lite nyfikna och sällskapssjuka. Ölandsleden skyltas med gula skyltar.

Text: www.cyklapaoland.nu

Show more

Om denna aktivitet

Camping

Eriksöre Camping

Avstånd: 4,8 km
Eriksöre är en gemytlig fyrstjärnig familjecamping vackert belägen vid Kalmarsund, strax söder om Ölandsbron. Här strävar man efter att kunna erbjuda det bästa för just barn och hundar, så se till att hela familjen följer med på semestern.
Hotell

Hotel Skansen

Avstånd: 1,1 km
Hotell centralt i Färjestaden, nära hamnen. Hotel Skansens har totalt 79 rum, varav 6 sviter. Hotellet har ett SPA som ger er en känsla av lyx och välbefinnande med exklusiva behandlingar. Ni kan välja att boka rum med eller utan entré till spa.
Bed & Breakfast

Rosenborgs Friluftspensionat

Avstånd: 7,4 km
Välkommen till den naturnära idyllen Rosenborgs Friluftspensionat endast 11 km eller 12 minuter i bil från brofästet. Gården med anor från år 1758 har sedan 2007 drivits som Restaurang och B & B med plats för 38 gäster. Restaurang och café både inne och ute den rymliga trädgården.