Ölandsleden - cykel

Visa karta

Ölandsleden är en ca 40 mil lång skyltad cykelled som finns över hela Öland. Leden går inte endast i nord-sydlig riktning utan också tvärs över ön, vilket gör det lätt att även välja kortare turer.

På mellersta och norra delen av ön, är vägnätet stort och leden har därför ofta kunnat förläggas till små vägar med låg trafikintensitet medan det på den södra delen av ön är en mera begränsad tillgång, vilket gör att leden här måste följa de stora vägarna lite oftare.

Utbudet av vacker och säregen natur samt sevärdheter och aktiviteter av olika slag är stort över hela ön och det är därför omöjligt att endast en led skall kunna passera förbi allt detta. För att komma till intressanta platser och "smultronställen", som inte ligger utmed Ölandsleden, finns därför "upptäckarvägar".

På vissa sträckor kan det finnas betesdjur, dessa håller sig oftast på avstånd men kan ibland vara lite nyfikna och sällskapssjuka. Ölandsleden skyltas med gula skyltar.

Text: www.cyklapaoland.nu

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Hotel Skansen

Avstånd: 1,1 km
Hotell centralt i Färjestaden, nära hamnen. Hotel Skansens har totalt 79 rum, varav 6 sviter. Hotellet har ett SPA som ger er en känsla av lyx och välbefinnande med exklusiva behandlingar. Ni kan välja att boka rum med eller utan entré till spa.
Camping

Kronocamping Saxnäs/Camping

Avstånd: 3,4 km
KronoCamping Saxnäs är en stor anläggning med drygt 500 generöst tilltagna campingtomter på minst 100 kvadratmeter vardera, de flesta med el (10A eller 16A) och kabel-TV. Ett hundratal av tomterna har egen anslutning till vatten och avlopp.
Vandrarhem & Rum

Station Linné - Vandrarhemsrum

Avstånd: 4,2 km
Bo bland forskare och studenter från hela världen. I mer än 50 år har världsledande forskning om biologi, blommor, insekter och Alvarets natur bedrivits på Station Linné. Husdjur tillåtna "kontrollera med bokningspersonalen om rum som är husdjurstillåtet är ledigt"