Sinnenas Öland, Öland med buss

Visa karta

Vi reser med våra sinnen på matens och konstens Öland. Vi njuter av vyerna, tingens skönhet och de öländska smakerna medan kulturen kläs i ord.

Till Öland, landskapet med det förunderliga ljuset, har konstnärer sökt sig i alla tider. Jordbrukslandskapet inspirerar till kulinariskt skapande. Under dagen gästar vi ett konsthantverkarpar med fantastisk trädgård. Turen och stoppen norröver bjuder på alldeles unika produkter och smaker. Vi avnjuter lunch i en genuin hamn vid Ölands östra kust. I världsarvet, nära till himmel och hav, möter vi två färgstarka konstnärssjälar, och tar sedan eftermiddagspaus i pittoreska Vickleby. Sinnet fylls av doftande örter och vi njuter av kreativ stämning och smakfull miljö. Dagen avrundas med något riktigt sött och gott! Detta är en resa för alla sinnen, som kryddas med berättelser om och ur det öländska landskapet.
Vid stoppen finns möjlighet att köpa något gott eller vackert. Smakprover, lunch, för- och eftermiddagskaffe ingår. Sinnenas Öland leds av Ölandsguiderna Ann-Charlotte Garhammar och Lotta Håkansson van Luijn. Tillsammans skapar de en gemytlig stämning på bussen och delar frikostigt med sig av sitt kunnande om den öländska historien och nutiden såväl som sina egna berättelser och upplevelser. Påstigning (och avsläpp) kan ske vid turistbyrån i Kalmar, vid Träffpunkten i Färjestaden och vid turistbyrån i Borgholm. Tider enligt nedan.
Datum, klockslag: söndag 14 augusti kl 10-ca 19 (beroende på på/-avstigningsplats)

Upphämtning på följande platser:

Kalmar Turistbyrå (vid hamnen), kl 10.00

Träffpunkt Öland (Färjestaden), ca kl 10.15

Borgholms Turistbyrå (vid hamnen), ca kl 10.40

OBS! Klockslagen anger cirkatider. Ändringar i programmet kan förekomma.
Pris: 750 kr inkl lunch, för- och eftermiddagsfika samt goodie bag.
Info: Vill du ha mer information om turen är du välkommen att kontakta Ann-Charlotte Garhammar på telefon 070-753 78 90.

Visa mer

Om denna aktivitet

Camping

Eriksöre Camping

Avstånd: 10 km
Eriksöre är en gemytlig fyrstjärnig familjecamping vackert belägen vid Kalmarsund, strax söder om Ölandsbron. Här strävar man efter att kunna erbjuda det bästa för just barn och hundar, så se till att hela familjen följer med på semestern.
Hotell

Hotel Skansen

Avstånd: 10 km
Hotell centralt i Färjestaden, nära hamnen. Hotel Skansens har totalt 79 rum, varav 6 sviter. Hotellet har ett SPA som ger er en känsla av lyx och välbefinnande med exklusiva behandlingar. Ni kan välja att boka rum med eller utan entré till spa.
Hotell

Brofästet Hotell och Konferens

Avstånd: 3,8 km
Detta hotell ligger i Kalmar. I ett underbart läge, strax intill Ölandsbron, hittar du Brofästet Hotell och Konferens. Hotellet är beläget bara en dryg kilometer från Kalmars centrum och ca 3 km från Gamla Stan och Krusenstiernska Gården.