Skedemosse Museum

Adress: Skedemossevägen 15, 387 90 Köpingsvik Visa karta

Adress: Skedemossevägen 15, 387 90 Köpingsvik

Det i särklass mest berömda fyndet från Skedemosse är guldringarna. Det så kallade Skedemosseguldet består av sju halsringar av rent guld med en total vikt på 1,3 kg - en ofattbar rikedom på den tiden.

Kring Kristi fördelse var Skedemosse en av södra Sveriges viktigaste offerplatser. Här offrades stora mängder djur, vapen, guld och även människor - allt för att blidka eller tacka gudarna.

På Skedemosse Museum får du uppleva den spännande historien kring offermossen, och om hur livet kunde se ut på järnålderns Öland. Tillsammans med museet finns en vandringsled på 5 km som leder till den gamla utgrävningsplatsen.

Guidade turer till utgrävningsplatsen kan arrangeras på begäran. Hör gärna av er så hjälper vi er att arrangera en spännande och intressant dag på Skedemosse Gård!

I museet visas den nyproducerade dokumentärfilmen "Järnålder - Om en Öländsk storhetstid". Filmen berättar dels historien om offerplatsen i Skedemosse, men även om andra spännande platser som järnåldersbyn i Skäftekärr och om öns många fornborgar.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 070- 62 64 120
 • Gatuadress 1
  Skedemossevägen 15
 • Postadress
  387 90 Köpingsvik
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Skedemosse Museum har öppet kl. 11-17 maj-september.
Bed & Breakfast

Hagaborg Bed & breakfast

Avstånd: 4,8 km
Bed & Breakfast | Hagaborg ligger mitt i Köpingsvik, på gångavstånd från fornminnen, rofylld natur, Köpingsviks fantastiska sandstrand, ICA, restauranger, kafé&bageri. Hagaborg har en stor, lummig trädgård där gästerna kan koppla av med en bok eller en kopp kaffe. Här finns även möteslokaler. Varmt välkommen till Hagaborg Bed & Breakfast!
Bed & Breakfast

Mellangården i Äpplerum

Avstånd: 4,1 km
Bed & Breakfast | "Rejäl bonnfrukost” med fokus på kvalité och med öländska inslag. Det finns 4 dubbelrum med egen wc/dusch i detta 1930-tals hus som varsamt renoverats och öppnade som B&B 2007. Tillgång till b.la fullt utrustat kök, trädgård med grill, sällskapsrum.
Hotell

Hotell Drei Jahreszeiten

Avstånd: 3,2 km
Drei Jahreszeiten finner Ni i Bredsättra/Gåtebo, 8 km öster om Borgholm. 13 minisviter och dubbelrum. Alla rum har WC+dusch, TV, radio och egna terrasser. Fri WiFi på hela anläggningen. Det finns utomhuspool och vedeldad bastu. Barn över 6 år är välkomna. Cyklar finns för våra gäster. Boulebana i anslutning till restaurangen.