Vandra i Världsarvet, Mörbylångaleden

Visa karta

Mörbylångaleden är en drygt 80 km lång vandringsled som går genom unika natur- och kulturmiljöer mellan Ölands Turistbyrå vid brofästet och Ottenby vandrarhem i Näsby.

Leden slingrar sig genom en mosaik av det öländska landskapets olika naturtyper, bland annat den artrika Mittlandsskogen, som anses vara Nordeuropas största sammanhängande lövskogsområde söder om fjällkedjan. Skogen har till stor del uppkommit på gamla betes- och slåttermarker som brukats sedan järnåldern. Än idag kan du se små gläntor med insprängda åkrar, ängar och våtmarker. Leden går till stor del över Stora alvaret och följer då den gamla järnvägsbanken. Förutom en naturupplevelse får du här också en konstupplevelse i form av några skulpturer utplacerade mitt i det vidsträckta landskapet. Leden passerar örtrika sjömarker, går över sandklintar, längs klapperstenstränder och genom byar med mycket gammalt ursprung. Vandringsleden är uppdelad i fem etapper och är markerad med röda träpilar. Utmed leden finns rastställen med vindskydd, toaletter av enklare standard, eldstäder samt informationstavlor om Ölands natur, kultur och historia.

För karta, följ "länkar" nedan.

Show more
Camping

Eriksöre Camping

Avstånd: 5,4 km
Eriksöre är en gemytlig fyrstjärnig familjecamping vackert belägen vid Kalmarsund, strax söder om Ölandsbron. Här strävar man efter att kunna erbjuda det bästa för just barn och hundar, så se till att hela familjen följer med på semestern.
Hotell

Hotel Skansen

Avstånd: 1,7 km
Hotell centralt i Färjestaden, nära hamnen. Hotel Skansens har totalt 79 rum, varav 6 sviter. Hotellet har ett SPA som ger er en känsla av lyx och välbefinnande med exklusiva behandlingar. Ni kan välja att boka rum med eller utan entré till spa.
Bed & Breakfast

Rosenborgs Friluftspensionat

Avstånd: 7 km
Välkommen till den naturnära idyllen Rosenborgs Friluftspensionat endast 11 km eller 12 minuter i bil från brofästet. Gården med anor från år 1758 har sedan 2007 drivits som Restaurang och B & B med plats för 38 gäster. Restaurang och café både inne och ute den rymliga trädgården.