Vandra i Världsarvet, Stora Alvarleden

Visa karta

Stora Alvarleden är en ca 13 km lång cykelbar vandringsled som följer en gammal färdväg tvärs över Stora alvaret, från Karlevi till Frösslunda och vidare till Resmo-/Stenåsavägen.

Vandringsleden går delvis genom södra Karlevi naturreservat. Längs sträckan finns flera av Stora Alvarets olika naturtyper och växtmiljöer representerade. Uppe på en höjdrygg, med utsikt över de stora vidderna ligger stensättningen Präströr med en rest kalkstensflisa. Några kilometer efter att du passerat Mittmuren kommer du fram till den gamla radbyn Frösslunda. Intill byn, på en liten ås i kanten av alvaret, ligger några vackra kalkstenskällare. Strax söder om byn ligger Frösslunda mosse, en grund alvarsjö med ett rikt fågelliv. Leden är markerad med små stenrösen. Cykel kan behöva ledas på vissa sträckor. I vardera ände av leden finns en parkering med informationstavlor.

För karta, följ "länkar" nedan.

Visa mer
Hotell

Hotel Skansen

Avstånd: 5,7 km
Hotell centralt i Färjestaden, nära hamnen. Hotel Skansens har totalt 79 rum, varav 6 sviter. Hotellet har ett SPA som ger er en känsla av lyx och välbefinnande med exklusiva behandlingar. Ni kan välja att boka rum med eller utan entré till spa.
Camping

Eriksöre Camping

Avstånd: 2,6 km
Eriksöre är en gemytlig fyrstjärnig familjecamping vackert belägen vid Kalmarsund, strax söder om Ölandsbron. Här strävar man efter att kunna erbjuda det bästa för just barn och hundar, så se till att hela familjen följer med på semestern.
Bed & Breakfast

Strandnära Eco B&B

Avstånd: 4,7 km
Vi erbjuder ett lugnt & charmigt boende i ljusa härliga och nyrenoverade rum. Med ett grönskande lugnt & naturskönt läge i utkanten av den idylliska ölandsbyn Stora Frö, bara en mil från bron och Ölands Djur- och Nöjespark har vi den perfekta utgångspunkten för din vistelse på Öland.