ÖlandsChoklad hamncafé

Adress: Södra Hamnplan, Färjestaden, 386 32 Färjestaden Visa karta

Adress: Södra Hamnplan, Färjestaden, 386 32 Färjestaden

Ölands Choklad är ett mysigt och prisbelönat café på hamnplan i Färjestaden som har öppet året runt. Caféet erbjuder egentillverkad, handgjord choklad och glass av högsta kvalitet. Till det kaffe, fika, mat och fullständiga rättigheter.

 

Under sommarmånaderna samt Skördefesten finns utebar och grill, där hamburgarna gjorda på hängmörat naturbeteskött från Mysinge på södra Öland utmärker sig extra.

Ölands Choklad är listade i White Guide under klassificeringen God Klass, med formuleringen:.
"Mer än choklad på Färjestadens okrönt mötesplats"


"Om det är ett enda ställe man inte får missa i Färjestaden, är det ÖlandsChoklad nere i hamnen. Vad som började med pralintillverkning i liten skala har nu vuxit till ett café med fullständiga rättigheter, ett eget bageri, kvalitetskaffe från Fogarolli, prisbelönt glass, egen etikett på öl och hamburgergrillning på uteserveringens stora trädäck om sommarkvällarna. Till favoriterna hör pralinen Sött&Salt, chokladbollen som är doppad i deras 70 %-choklad och glassen rom och russin. Den innehåller inga russin, men väl rom från Venezuela för cirka 500 kronor flaskan. Definitivt en kioskvältare!"

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
+46 (0)485-310 40
Gatuadress 1
Södra Hamnplan, Färjestaden
Postadress
386 32 Färjestaden
Hotell

Hotel Skansen

Avstånd: 277 meter
Hotell centralt i Färjestaden, nära hamnen. Hotel Skansens har totalt 79 rum, varav 6 sviter. Hotellet har ett SPA som ger er en känsla av lyx och välbefinnande med exklusiva behandlingar. Ni kan välja att boka rum med eller utan entré till spa.
Vandrarhem & Rum

STF Station Linné

Avstånd: 4 km
Nybyggda rum med dusch och toalett och nytt stort gästkök. 
I mer än 50 år har världsledande forskning om blommor, insekter och Alvarets natur bedrivits på Station Linné. Bo bland forskare och studenter från hela världen. Husdjur är alltid välkomna.
Camping

KronoCamping Saxnäs

Avstånd: 4,4 km
KronoCamping Saxnäs ligger på Öland. Öppet ifrån mitten av april till slutet av september. Nära till havet, öns hela utbud, staden Kalmar och Smålands Glasrike, är Saxnäs en bra utgångspunkt för din ledighet. Stort poolområde med bar, vattensport, restauranger, matbutik… ja, här finns det mesta i sommarmånaderna. Söndagsbyte på veckobokning av stugor.
Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5220.cbischannel-231.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails