Borgholms slott

Adress: Borgholms Slott Entrébutiken Sollidenvägen 5 Borgholm Visa karta

Adress: Borgholms Slott Entrébutiken Sollidenvägen 5 Borgholm

Välkommen till Borgholms Slott! 5.000 m2 under tak. Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag. På Borgholms Slott har det myllrat av människor genom seklerna. Njut av den fantasiska utsikten över slottsalvaret och Kalmarsund en trappa upp.

 

Kom till Borgholms Slott och se utställningen ”Uppgång & Fall”. En utställning om slottets 900 åriga historia. Sjöröveri, äkta kärlek, kungar, krig och myter. Påklädda, tonsatta, draperade och dramatiserade. I utställningen kan du uppleva branden som förvandlade slottet till den ruin som idag utgör ett av Sveriges mest attraktiva turistmål.

Borgholms Slott har många evenemang och aktiviteter för hela familjen bland annat erbjuds här slottsverkstad under sommarmånaderna! Borgholm Slott eller slottsruinen som det också kallas är dessutom en av Sveriges vackraste och mest uppskattade utomhusarenor. Sommaren 2018 uppträder bland annat GES, Diggiloo, Sven-Bertil Taube, Lars Winnerbäck och In Flames med deras tvådagarsfestival; Borgholm Brinner!

Borgholms Slott har fantastiska lokaler för bröllop, fester och konferensmiddagar.

Borgholms Slott är öppet 29 mars, april och 1- 26 september 10:00-16:00
Maj, juni, juli och augusti 10:00-18:00. Sista insläpp en timme innan stängning

Hundar är välkomna till Borgholms slott.

Välkomna!

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
+46 (0)485 - 885 00
Gatuadress 1
Borgholms Slott Entrébutiken Sollidenvägen 5
Öppettider
För aktuella öppettider se Borgholms slotts hemsida.
Prisinformation
Vuxna: 100 kr // 12-17 år 60 kr // Barn under 12 år: Gratis, i vuxens sällskap.
Hotell

Strand Hotell

Avstånd: 921 meter
Strand Hotell är centralt beläget vid Borgholms gästhamn. På behagligt gångavstånd finner ni kungafamiljens sommarresidens Solliden, Borgholms slott samt Borgholms centru Husdjur tillåtet i 6 rum, de vi kallar trädgårdsrum. Ett handikappanpassat rum och ett anpassat för rullstol.
Vandrarhem & Rum

Villa Lavendel Rum, Café & Restaurang

Avstånd: 959 meter
Välkommen till Villa Lavendel! Charmigt Café & Restaurang och boende med sjöutsikt i Borgholms hamn. Sitt gärna och koppla av i vår underbara äppelträdgård. Gångavstånd till bad, affärer och slottsruinen. Behöver du hjälp med en liten fest eller catering så ordnar vi självklart detta. Husdjur tillåtet i 1 rum. Linne och frukostbuffé kan beställas på plats.
Bed & Breakfast

Villa Rosenborg B&B

Avstånd: 1,4 km
Villa Rosenborg är ett litet familjärt B&B i centrala Borgholm, ett kvarter från gågatan. Det är nära till stadens utbud och perfekt utgångsläge för utflykter och bad. Härifrån är det promenadavstånd till Borgholms slottsruin och Solliden.
Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-5220.cbischannel-231.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails